Peki trgovine tudi v Ljubljani, Mariboru in Ajdovščini

Sladkorna masa - okus Čokolada

Cena: 2,80 €

Koda izdelka: 898403

Količina:

Dodaj med priljubljene izdelke

 

Fondanti FUNCAKES
Informacije ob nakupu

Za nakup nad 80 EUR je dostava brezplačna.

Pomoč pri nakupu

Dobavni rok: Izdelek je na zalogi

Načini plačila: Plačilo po povzetju ali predračunu


Sladkorna masa (fondant) nizozemskega proizvajalca je izjemno fleksibilna in enostavna za uporabo, zaradi svoje mehke strukture. Masa se strdi po uporabi, vendar ne razpoka. Primerna za izdelavo tortnih dekoracij ali pokritja torte. Količina v pakiranju 250 g.

Brez glutena, jajc in laktoze

Sestavine: sladkor; glukozni sirup; rastlinska maščoba (palmovih jedrc, palm); voda; kakav v prahu; sladkorni sirup; vlažilec E422; zgoščevalec E415, E466; emulgator E471; konzervans E200; prehrambna kislina E330; aroma.

Neto količina: 250 g

Hraniti v temnem in hladnem prostoru pri 15°C do 20°C.   

 

Namigi za delo s sladkorno maso:     

  • Veliko je načinov za končno dekoracijo torte. Uporaba sladkorne mase je zelo uporabljana predvsem zaradi fleksibilnosti. Lahko jo oblikujemo, valjamo, gladimo, izdelujemo oblike, vtisnemo vzorce, barvamo, pišemo ali rišemo po površini… S sladkorno maso je veliko lažje delati kadar jo pregnetemo in segrejemo s toploto naših rok. Ko se enkrat zmehča postane elastična in gladka.
     
  • Priprava sladkorne mase je lažja na silikonskem prtu, ki preprečuje lepljenje sladkorne mase na podlago. Lahko uporabite tudi malo mletega sladkorja, ki preprečuje lepljenje na vašo podlago in orodja.
  • Če pripravljate sladkorno maso za pokritje torte, najboljše rezultate dosežete z uporabo pravega orodja. Dve sta glavni orodji, ki vam bodo pomagali pri tem delu: Kakovosten silikonski valjček in gladilka.
  • V primeru, da želite izdelovati cvetove rož iz sladkorne mase, vam bo lahko bila tanko valjana sladkorna masa preveč mehka in krhka. Za ta namen vam priporočamo dodajanje in gnetenje malo Tylose praška za ''ojačanje'' sladkorne mase.