Peki trgovine tudi v Ljubljani, Mariboru in Ajdovščini

Fondant (sladkorna masa) bela

Cena: 33,50 €

Koda izdelka: 823206

Količina:

Dodaj med priljubljene izdelke

 

Fondanti FUNCAKES
Informacije ob nakupu

Za nakup nad 80 EUR je dostava brezplačna.

Pomoč pri nakupu

Dobavni rok: Izdelek je na zalogi

Načini plačila: Plačilo po povzetju ali predračunu


 

Sladkorna masa (fondant) nizozemskega proizvajalca je izjemno fleksibilna in enostavna za uporabo, zaradi svoje mehke strukture. Masa se strdi po uporabi, vendar ne razpoka. Primerna za izdelavo tortnih dekoracij ali pokritja torte. Barva je zelo čista bela. V paketu je 5 kg bele mase.

Sestavine: sladkor, rastlinsko olje (palmovih jedrc, palm), glukozni sirup, voda, vlažilno sredstvo E422, emulgator: E471, sredstvo za zgoščevanje: E415, E466, naravna aroma, konzervans E200, citronska kislina E330.

Neto količina: 5 kg

Hraniti v hladnem in temnem prostoru pri 15-20°C.

 

Hranilne vrednosti na 100 g

Energijska vrednost

1685 kJ / 403 kcal

Maščobe

- Od tega nasičene maščobe

6,7 g

4,6 g

Ogljikovi hidrati

- Od tega sladkorji

85,2 g

82,8 g

Beljakovine

0 g

Sol

0,1 g

 

Namigi za delo s sladkorno maso:

  • Veliko je načinov za končno dekoracijo torte. Sladkorna masa je zelo uporabljana predvsem zaradi fleksibilnosti. Lahko jo oblikujemo, valjamo, gladimo, izdelujemo oblike, vtisnemo vzorce, barvamo, pišemo ali rišemo po površini…
    S sladkorno maso je veliko lažje delati kadar jo pregnetemo in segrejemo s toploto naših rok. Ko se enkrat zmehča postane elastična in gladka.
  • Vedno uporabljajte jedilna barvila - koncentrat v pasti za obarvanje sladkorne mase. Tekoča barva namreč lahko močno spremeni gostoto sladkorne mase, kar jo naredi preveč lepljivo in vlažno.
  • Kadar barvaste sladkorno maso z jedilnimi barvili ne pozabiti, da so barvila koncentrirana in so lahko zelo močna. Priporočamo, da dodajate po malo barvila s pomočjo zobotrebca, dokler ne dosežete želenega kontrasta.
  • Priprava sladkorne mase je lažja na silikonskem prtu, ki preprečuje lepljenje sladkorne mase na podlago. Lahko uporabite tudi malo mletega sladkorja, ki preprečuje lepljenje na vašo podlago in orodja.
  • Če pripravljate sladkorno maso za pokritje torte, najboljše rezultate dosežete z uporabo pravega orodja. Dve sta glavni orodji, ki vam bodo pomagali pri tem delu: Kakovosten silikonski valjček in gladilka.
  • V primeru, da želite izdelovati cvetove rož iz sladkorne mase, vam bo lahko bila tanko valjana sladkorna masa preveč mehka in krhka. Za ta namen vam priporočamo dodajanje in gnetenje malo Tylose praška za ''ojačanje'' sladkorne mase.