Peki trgovine tudi v Ljubljani, Mariboru in Ajdovščini

Brezglutensko pecivo

Datum: 12-06-2017

Tisti, ki se v kuhinji vsaj malo znajdete, se gotovo ne boste ustrašili izziva, ki ga prinaša brezglutensko pecivo. Hrana brez glutena zahteva nekoliko več iznajdljivosti in dober občutek pri pripravi, a vloženi trud se poplača z okusno in zdravo hrano! Nobenega razloga ni, da bi se takšni dieti izogibali zaradi pomanjkanja ustreznih jedi – obstaja cel kup odličnih receptov, ki olajšajo pripravo obrokov brez glutena, pa tudi jedi, ki so poleg tega brez laktoze, sladkorja in drugih sestavin, katerim se je včasih bolje izogibati. Našli boste okusne sladice brez glutena in laktoze, brezglutensko pecivo vseh vrst in oblik ter mnoge priboljške, ki jih je povsem enostavno pripraviti – takšni so na primer ajdovi keksi brez glutena.


Ajdovi keksi brez glutena


brezglutensko pecivoAjdovi keksi brez glutena niso kot nalašč le za tiste, ki se radi posladkajo z okusnimi piškoti. Veseli jih bodo tudi tisti, ki si želijo zanimivega, a ne prezahtevnega izziva pri pripravi brezglutenskega peciva. Ni nujno, da sladice brez glutena in laktoze ali drugih sestavin zahtevajo posebno izbirčnost pri sestavinah in napredne veščine pri pripravi. Ajdovi keksi brez glutena so odličen primer sladice, ki bi se je lahko lotil celo otrok. Narejeni so iz ajdove moke, ki ne vsebuje glutena, preostanek recepta pa je lahko na las podoben tistim, ki vodijo pripravo običajnih enostavnih keksov, ali pa vsebuje še druge prilagoditve. Seveda dopušča veliko svobode tako pri osnovnih sestavinah kot pri raznih dodatkih in nadevih. Takšni keksi so odlična alternativa glutenskim različicam, saj so zelo podobni in prav tako enostavni za pripravo. Primerni so za tiste, ki še niso vajeni brezglutenskega peciva, saj ne predstavljajo prevelike razlike.


ajdovi keksi brez glutenaDrugo brezglutensko pecivo


Seveda ajdovi keksi brez glutena niso edino, kar nudi pestra zbirka peciva brez glutena in sladkorja. Posebej priljubljeni so na tem področju muffini brez glutena in laktoze, ki so nekoliko večji, a ne prevelik izziv, predvsem pa so zelo okusni in primerni za praktično vsako situacijo. Poleg tega je možno muffine brez glutena in laktoze lepo oblikovati in dopolniti z raznimi dodatki, ki dokazujejo, da brezglutenska dieta nikakor ni pusta. V različicah brez glutena najdemo praktično vse priljubljene sladice, ki jih je možno z uporabo ustreznih nadomestkov večinoma pripraviti tudi brez sladkorja, laktoze in drugih sestavin. Kako, bodo povedali recepti brez glutena, ki jih je možno najti na spletu ali v posebnih kuharskih knjigah, ki predstavljajo prav pecivo brez glutena in sladkorja.

 

« Seznam novic

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.