Peki trgovine tudi v Ljubljani, Mariboru in Ajdovščini

Hrana brez glutena recepti

Datum: 12-06-2017

hrana brez glutenaČeprav se v kuharskih knjigah običajno nekoliko zapostavlja hrana brez glutena recepti nudijo kar nekaj možnosti tudi za tiste, ki morajo ali želijo poskusiti s takšno dieto. Prehrana brez glutena je seveda nujnost za tiste, ki zaradi zdravstvenih razlogov teh beljakovin ne morejo prebavljati, a s poročili o zdravih učinkih in posledično z vedno večjo priljubljenostjo pridejo danes za hrano brez glutena recepti še kako prav širokemu krogu ljudi.


Hrana brez glutena resda nekoliko omejuje izbiro tistim, ki se želijo tej sestavini izogibati, a na drugi strani odpira vrata v kulinarično ustvarjanje in eksperimentiranje, ki naredi takšno dieto še kako okusno. Seveda pa je treba najprej vedeti, katera hrana je brez glutena in katere sestavine sodijo v zamišljene jedi. Za hrano brez glutena recepti predstavljajo le še piko na i!


Hrana brez glutena


hrana brez glutena receptiGluten najdemo v celi vrsti žitaric, kar pomeni, da je močno prisoten v sodobni vsakdanji prehrani. Na nek način je to omejitev, a če pogledamo, katera hrana je brez glutena, ugotovimo, da je tudi na drugi strani izbira zelo pestra. Tudi za tiste jedi, ki so tipični predstavniki hrane z glutenom, obstajajo ustrezne brezglutenske alternative, v slednji skupini pa najdemo številne edinstvene jedi, ki jih pri tistih z glutenom ne bi našli.


Veliko težav imajo tisti, ki ne želijo uživati glutena, z iskanjem pravih sladic. Sladica brez glutena je izziv za tiste, ki radi pečejo, predvsem pri pecivu ali drugih sladicah, ki poleg glutena ne smejo biti polne laktoze, sladkorja in drugih sestavin. A brez skrbi, izbire je dovolj, četudi je to hrana brez glutena. Recepti ponujajo alternative znanim sladicam in nekatere unikatne jedi, pa tudi veganske in podobne različice.


Hrana brez glutena – recepti


Hrana brez glutena je prava priložnost za tiste, ki si upajo v domači kuhinji eksperimentirati. Seveda to dopušča tudi hrana z glutenom, a tam ni posebnega izziva najti ustreznih sestavin in ugotoviti posrečenih kombinacij. Tako je prehrana brez glutena lahko tudi zanimiv kulinarični podvig, ki razširja obzorja v kuhinji, če se le kolikor toliko dobro znajdete. Če je rezultat okusna in zdrava jed, bo uživanje hrane brez glutena v veselje in nikakršno nadlogo. Za odlične obroke pa seveda poskrbijo odlični recepti. Te je moč dobiti na spletu in v kuharskih knjigah, obstajajo pa že mnoge knjige receptov, ki so namenjene prav ljubiteljem brezglutenske prehrane.

 

« Seznam novic

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.