Peki trgovine tudi v Ljubljani, Mariboru in Ajdovščini

Sladice brez glutena

Datum: 09-03-2017

Sladice brez glutena se na prvi pogled sploh ne razlikujejo od klasičnih sladic, pa tudi okus bo odličen, zato jih nepoznavalci pravzaprav sploh ne bodo razlikovali od običajnih slaščic. V podjetju Peki smo poskrbeli, da so vam za pripravo sladic brez glutena na voljo vse potrebne sestavine in nadomestki, ki jih boste potrebovali za izdelavo različnega drobnega peciva in odličnih tort.

Kaj potrebujete za pripravo izvrstne sladice brez glutena?

Za različne sladice brez glutena so seveda potrebni specialni recepti brez glutena. Uporaba recepta je priporočljiva predvsem za tiste, ki se boste peke sladice brez glutena lotili prvič. Vsi brezglutenski izdelki so vam več ali manj na voljo na prodajnih policah trgovin, v podjetju Peki pa smo za vas pripravili še prav posebno pestro izbiro sestavin, ki jih radi uporabljajo tudi vrhunski pekovski mojstri. Pri nas imamo tudi sladkorne in modelirne mase, jedilne dekoracije in jedilna barvila, mešanice za kreme in biskvite, pa tudi mešanice za makrone – seveda vse to brez glutena. Da bodo vaše sladice brez glutena okusne, zdrave in vabljive na tudi pogled, pa obiščite našo spletno trgovino.

 

Kateri recepti brez glutena so najbolj preprosti?

 

Vsi recepti brez glutena so preprosti kadar imamo na voljo prave sestavine in se pri pripravi strogo držimo navodil. Vsa slana peciva brez glutena, ajdovi keksi brez glutena, pa tudi mafini brez glutena vam bodo zlahka uspeli, če boste uporabili kakovostne sestavine. Številni recepti brez glutena vsebujejo tudi čokolado: izberite čokolado brez glutena ali čokoladne kapljice za peko v biskvitnih masah brez glutena. Recepti natančno določajo vse potrebne količine, pa tudi način priprave in čas peke

Kako se doma pripravijo ajdovi keksi brez glutena ali mafini brez glutena?

Uporabite naslednji recept: potrebujete ajdovo moko, pecilni prašek, zvrhano žlico grenkega kakava brez glutena, sladkor v prahu brez glutena, margarino, jajce, vanilijin sladkor, limonino lupino in ščepec soli. Sestavine z mešalnikom na hitro zgnetemo v testo in ga nabrizgamo na namaščen pekač. Kekse pečemo 15 minut na 180 stopinj.

Pa poglejmo še recept brez glutena za pripravo mafinov: preizkusite lahko recept ali pa uporabite kar gotove zmesi brez glutena. Recepti imajo enake osnovne sestavine, kot so brezglutenska moka, sončnično olje, jajca, voda, sladkor, limonina lupina, pecilni prašek in soda bikarbona. Dodatki, ki definirajo okus pa so lahko tudi čokolada, banane, jagode ali orehi, ki jih po želji primešamo v zmes in jih spečemo.

 

« Seznam novic

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.