Peki trgovine tudi v Ljubljani, Mariboru in Ajdovščini

Knjiga - Sladke skrivnosti hotela Sacher

Cena: 29,90 €

Koda izdelka: 898454

Količina:

Dodaj med priljubljene izdelke

 

Slaščičarske in pekarske knjige in revije v Slovenskem jeziku
Informacije ob nakupu

Za nakup nad 80 EUR je dostava brezplačna.

Pomoč pri nakupu

Dobavni rok: Izdelek je na zalogi

Načini plačila: Plačilo po povzetju ali predračunu


Naslavnejšo torto dunajske slaščičarske tradicije je »izumil« vajenec Franz Sacher, ki je v hiši kanclerja Metternicha kot kuharski pomočnik po naročilu gospodarja spekel znamenito čokoladno torto.

Leta 1876 je njegov sin, Edvard Sacher, z ustanovitvijo Hotela Sacher postavil temelje današnjega Sacherjevega koncepta. Pod znamko Sacher so strnjeni vrhunska kulinarika, hotelska ponudba in tradicija v duhu starega Dunaja.

Tudi Sacherjeva slaščičarska umetnost se te odgovornosti zaveda ter jo hkrati jemlje kot izziv, da v duhu Sacherjeve torte še danes ustvarja mojstrovine v obliki starodunajskih slaščic, modernih slaščičarskih kreacij ter sodobnih lahkotnih desertov.Izhodišče blagovne znamke Sacher je še danes njena najbolj reprezentativna in popularna slaščica, torta Sacher. Vendarle pa je hotel s takšno tradicijo v svojem razvoju dosegel veliko vrhuncev, premikal meje znanega v drzno in osnoval svojevrsten kulinarični stil, ki ga je zaokrožil tudi s hotelsko in wellness ponudbo.

Knjiga Sladke skrivnosti hotela Sacher razkriva delček uspešnega koncepta, ki ga hotel Sacher zasleduje. Razodene nam tiste drobne pozornosti, ki jih tako radi zaužijemo na koncu osrednjega obroka v dnevu in ki uspešno zaključijo gurmansko doživetje. Sacherjevi mojstri nam zaupajo svoje najboljše recepte ter manjše kuharske spretnosti.

Knjiga ponuja 300 receptov vrhunskega slaščičarstva: okusne torte, dobrote starega Dunaja, rajske kolače, rezine in zavitke, lahke kreme in sufléje, namige o zdravi prehrani, natančna navodila za izdelavo kompleksnejših sladic in sladkih drobnarij ter majhne kuharske in slaščičarske trike za ljubiteljske slaščičarje.

Celoto zaokrožijo profesionalne fotografije Sacherjevih kreacij ter kratke sladke anekdote iz prestolnice slaščičarstva – Dunaja in iz dunajske zibelke mojstrske peke – Hotela Sacher.

 

Format: 19,5 X 25 cm

Tisk : barvni

Vezava : trda

Št. strani: 304


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.