Sestavine: 80 g lešnikovih napolitank, 110 g celih lešnikov, 180 g Nutella kremni namaz ali nekaj podobnega, 2 kosa Rafaello oblat.
Nadev: Čokolada za kuhanje (približno 150g), po želji lahko dodamo nekaj koščkov čokolade, 1 žlico (približno 15g) sesekljanih lešnikov.
Priprava: Pečico vključimo na 180°C. Lešnike zložimo na pekač in pečemo približno 10 minut, vmes večkrat premešamo. Ko se lešnikova lupina loči, vzamemo iz pečice. Pri praženju lešnikov pazimo, da se ne prepražijo, ker potem postanejo grenki. Lešnikom odstranimo lupino (najlažje je, da vzamemo pest lešnikov in jih podrgnemo v roko). Lešnike nasekljajte na majhne koščke (ročno ali v sekljalniku).
V skledo zdrobimo napolitanke in v nadev dodamo lešnike. Z rokami dobro premešamo, dokler ne postane gosta enotna zmes.
Napolnimo obe polovici Rafaello Oblati:
Eno polovico položite na roko in nežno pritisnite skupaj. Ne uporabljajte pretirane sile, da preprečite zlom kroglic.
Postavite v hladilnik na 2 – 3 ure.
Režemo z nožem (najbolje z večjim nožem, npr. za kruh). Nato z manjšim nožem narežemo kocke tako, da dobimo kroglice. Če pa se kroglice vendarle ločijo, robove premažite z malo nadeva in jih stisnite skupaj.
Čokolado stopimo in ji dodamo 1 žlico drobno sesekljanih lešnikov. Kroglice pomočimo v čokolado in jih polagamo na peki papir. Pustite, da se strdi (lahko postavite v hladilnik).
Kroglice lahko zavijete v zlate okrasne papirje, lahko jih položite v papirnate košarice.
Spletna stran peki.si uporablja piškotke. Nujne, ki so potrebni za nemoteno delovanje spletne strani, smo že naložili. Veseli bomo če nam dovolite, da naložimo tudi funkcionalne, analitične in oglaševalske piškotke.
Več informacij o piškotkih najdete tukaj.