1. KORAK Prekrijte celotno povšino torte z masleno kremo. Z masleno kremo tudi izravnajte vse nepravilnosti na torti. Torto pred prekrivanjem ohladite v hladilniku. |
|
![]() |
2. KORAK Pred valjanjem je potrebno sladkorno maso pregnetiti, da pridobi delovno elastičnost. Če je sladkorna masa lepljiva vgnetite v maso malo sladkorja v prahu. Da preprečite lepljenje, rahlo potresite silikonsko podlago in valjar s sladkorjem v prahu. |
![]() |
3. KORAK Razvaljajte sladkorno maso na velikost vaše torte. Za preprečevanje lepljenja sladkorne mase na podlago med valjanjem, jo občasno dvignite in premaknite. Po potrebi dodajte sladkor v prahu. |
![]() |
4. KORAK Nežno dvignite zvaljano sladkorno maso preko valjarja in jo postavite na torto. |
![]() |
5. KORAK S pomočjo gladilke zgladite sladkorno maso po torti. Priporočamo gladilko, saj glajenje z rokami pusti sledove na površini. Glajenje začnite na srednini vrha torte, in pomikajte gladilko proti robu torte. Nato navzdol, da iztisnemo morebitne zračne balončke. Če se vseeno pojavi zračni balonček, ga prebodite z iglo in zgladite prebodeno mesto z gladilko. Z robom gladilke zagladite spodnji del torte. Odrežite odvečno sladkorno maso na spodnjem delu torte. |
Seznam pripomočkov:
- Silikonska podlaga
- Gladilka
- Valjar
Seznam surovin:
- Sladkorna masa: Funcakes, Rue Flambee, Satin Ice ali Smartflex
- Maslena krema
NAMIG:
Namesto maslene kreme lahko uporabite kremo čokolada ali vanilija proizvajalca Rue Flambee. POZOR: smetana ali krema na osnovi smetane ni primerna podlaga za sladkorno maso. Sladkorna masa se namreč v stiku s smetano topi.
Za malce lene imamo na voljo tudi že valjano sladkorno maso.