Peki - pekarska oprema in slaščičarska oprema
Peki trgovine tudi v Ljubljani, Mariboru in Ajdovščini

VANILIJEVI KOLAČKI Z JAGODAMI IN KOKOSOM - Rudolfova malca

Datum: 18-06-2024

Vanilijevi kolački z jagodami in kokosom so sveža pomladna poslastica s slastno kombinacijo klasičnih okusov. Nežna vanilijeva tortica se odlično poda z jagodnim polnilom, kolačkom pa da piko na i kokosova krema. Za svežino kolačke (cupcakes) dekoriramo s svežimi jagodami.

Vanilijevi kolački z jagodami in kokosom - Rudolfova malca

 

SESTAVINE:

ZA VANILIJEVE KOLAČKE:
  • 2 jajci
  • 90 g sladkorja
  • 1 zavoj vanili sladkorja
  • par kapljic vanilijevega ekstrakta
  • 220 g kisle smetane
  • ščepec soli
  • par kapljic limone
  • 120 ml sončničnega olja
  • 220 g pirine moke
  • 1 žlica kokosa
  • 1/4 žličke pecilnega praška
  • 1/4 žličke sode bikarbone
ZA jagodni nadev:
  • 150 g jagod (svežih ali zamrznjenih)
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 1 žlička Gustina (koruznega škroba)
ZA ŠVICARSKO MASLENO KREMO Z BELO ČOKOLADO IN KOKOSOM:
  • 3 beljaki
  • 170 g sladkorja
  • 250 g masla
  • 150 g bele čokolade
  • par kapljic vanilijevega ekstrakta
  • 3-4 žlice kokosove moke
ZA DEKORACIJO:
  • sveže jagode
  • kokosov čips

POSTOPEK:

ZA VANILIJEVE KOLAČKE:
  1. Jajca in sladkor penasto vmešamo.
  2. Dodamo olje, vanilijo, limono in kislo smetano in premešamo.
  3. V posodo nato presejemo moko, sodo bikarbono in pecilni prašek in še enkrat na kratko premešamo, da dobimo enotno maso.
  4. Maso nadevamo v modelčke za mafine in jih pečemo na 180 °C med 20 in 22 minut za velike kolačke oz. 15 minut za male kolačke, da se lepo zapečejo.
ZA JAGODNI NADEV:
  1. Jagode pokuhamo s sladkorjem in Gustinom, da povrejo ter se zgostijo.
  2. Nato jih spasiramo s paličnim mešalnikom in damo v dresirno vrečko, s katero bomo najlažje nadevali kolačke.
ZA ŠVICARSKO MASLENO KREMO Z BELO ČOKOLADO IN KOKOSOM:
  1. Beljake in sladkor z metlico počasi mešamo in segrevamo nad paro, da dosežejo 60 °C.
  2. Nato jih odstavimo in 10 minut stepamo, da dobimo puhast beljakov sneg, ki naj bo ohlajen na 30 do 35 °C.
  3. Nato vanj postopoma dodajamo maslo sobne temperature, da se maslo lepo vmeša v maso.
  4. Na koncu dodamo še stopljeno in ohlajeno belo čokolado in kokosovo moko.
  5. Krema nadevamo v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom.
SESTAVLJANJE KOLAČKOV:
  1. V ohlajene vanilijeve kolačke izdolbemo luknje.
  2. V luknje nadevamo jagodni nadev.
  3. Kolačke nadevamo s švicarsko masleno kremo s kokosom.
  4. Kolačke dekoriramo s svežimi jagodami ter kokosovim čipsom.
  5. Kolačke hranimo na hladnem, preden jih postrežemo, pa naj se segrejejo na sobno temperaturo, da krema spet postane mehka in puhasta.

Vanilijevi kolački z jagodami in kokosom so nared. Njami!

 

« Seznam novic

 

Spletna stran peki.si uporablja piškotke. Nujne, ki so potrebni za nemoteno delovanje spletne strani, smo že naložili. Veseli bomo če nam dovolite, da naložimo tudi funkcionalne, analitične in oglaševalske piškotke.
Več informacij o piškotkih najdete tukaj.