Peki - pekarska oprema in slaščičarska oprema
Peki trgovine tudi v Ljubljani, Mariboru in Ajdovščini

Sladice brez glutena – za sladkanje brez slabe vesti

Datum: 25-06-2023

Sladice brez glutena lahko pripravite povsem enostavno z našimi preizkušenimi mešanicami za biskvit, makrone, medenjake, cupcakes in kreme ter jih dekorirate s sladkorno maso ali marcipanom. Pripravljene mešanice so narejene iz skrbno izbranih sestavin, ki ga zagotovo ne vsebujejo, to so riževa moka, koruzni in krompirjev škrob, vseeno pa z njimi lahko pripravite okusen in puhast biskvit brez glutena. 

V kombinaciji s slastnimi kremami različnih okusov in  jedilno dekoracijo boste naredili izvrstno sladico, s katero se bodo lahko posladkali vsi, ki imajo intoleranco na to živilo. Zaradi čudovite teksture in okusa, pa se je ne bodo branili niti tisti, ki nimajo tovrstnih zdravstvenih težav. 

Gluten je beljakovina, ki se nahaja v nekaterih žitih, katera so redno prisotna v vsakodnevni prehrani. To so pšenica (tudi pira), ječmen, rž in oves. Ta beljakovina je neke vrste lepek, ki naredi testo kompaktno in elastično, pri pekovskih izdelkih pa je ravno ta zaslužen za slastno hrustljavo skorjico in kompaktno strukturo izdelkov. Zato ga v živilsko predelovalni industriji še celo dodajajo živilom, ki ga vsebujejo že po naravi. 

A nekaterim ljudem dela velike preglavice. Osebam z avtoimuno boleznijo – celiakijo ali tistim, ki imajo alergijo na gluten, lahko že majhne količine povzročijo ogromne težave kot so driska, zaprtje, slabokrvnost, izpuščaji, bolečine in napihnjenost v trebuhu. Ignoriranje teh simptomov pa se lahko razvije v resna obolenja in nepopravljiva zdravstvena stanja. Zato uživanje brezglutenske hrane ni le modna muha, temveč edino zdravilo, s katerim lahko ti ljudje živijo povsem normalno življenje.

 

Sladice brez glutena – zanesljivost preizkušenih živil

Sladice brez glutena so ponavadi tiste, katerih priprave se jih lotimo z malce treme. Če je lepek tisti, ki naredi testo puhasto in okusno, kakšen bo potem biskvit brez glutena? Če pripomore h kompaktnosti testa, kako se bo obnesla torta brez glutena? Vsak, ki je se že kdaj v življenju srečal s peko iz drugačnih sestavin, se z zaskrbljenostjo sprašuje ali mu bo uspelo enako kot iz običajne moke. Brez skrbi, naše skrbno sestavljene mešanice zagotavljajo, da nihče ne bo razočaran ali prikrajšan.

Biskvit brez glutena -  v kombinaciji z okusnimi kremami

Biskvit brez glutena je osnova za različne torte, peciva, rulade ali priljubljene mini biskvitne tortice. Že pripravljene sestavine vsebujejo moko in škrob iz koruze, riža in krompirja, dodani pa so jim različni okusi, na primer kapučino, čokolada, breskev, med in drugi. 

Da bo torta brez glutena kar se da okusna in sočna in vas pri tem ne bo skrbelo, kako izbrati varne sestavine, so na voljo že skrbno pripravljeni praški za okusne kreme. In ker vsi vemo, da pri degustiranju sladkih dobrot sodelujejo tudi oči, ne samo brbončice, je pomemben tudi zunanji videz mojstrovine, ne samo slastna vsebina. 

Veliko živil za dekoracijo je vprašljivih kar se tiče vsebnosti glutena. Že minimalne količine v sledovih lahko povzročijo, da se praznovanje rojstnega dne spremeni v nočno moro s prebavnimi težavami, zato je tudi pri okraševanju potrebno polagati pozornost na izbiro varnih živil brez alergenov. 

Torta brez glutena – čudovita navzven in okusna znotraj

Torta brez glutena seveda izgleda kot vsaka druga ali celo še boljše. To je mogoče z izbiro raznovrstnih oblivov, čokoladnih kapljic, jedilnih barv v pršilu ali prahu, sladkorne čipke in drugih izdelkov za dekoracijo. 

Če si ogledate našo spletno stran ali nas obiščete v eni izmed prodajaln po Sloveniji, se boste lahko sami prepričali, da je na voljo pestra ponudba izdelkov za biskvit brez glutena in ostalih komponent, ki omogočajo, da ustvarite nekaj edinstvenega in čudovitega v svoji domači slaščičarni.

Iz sladkorne mase ali fondanta oblikujte zunanji videz nepozabne sladice brez glutena in jo oblecite v srebrno ali zlato barvo. Dodajte ji sladkorno čipko ali sami izdelajte okrasne rože iz sladkorne modelirne mase. Iz pripravljene kombinacije sestavin specite priljubljene barvite makrone in z njimi okrasite vaš izdelek ali jih ponudite samostojno kot sladek prigrizek. 

Peki vam pomaga, da postanete pravi slaščičarski mojster 

Podjetje BFT d.o.o. Pekarski inženiring je na slovenskem trgu prisotno že 30 let kot zanesljiv ponudnik pekarske opreme, od leta 2005 pa se lahko pohvalimo tudi z izdelavo lastnih strojev  Svojo dejavnost smo razširili na celovito ponudbo preko 3000 produktov za profesionalno ali domačo peko kruha in peciva. 

Police naših trgovin v Ljubljani, Mariboru in Ajdovščini so založene do zadnjega kotička s surovinami in polizdelki za pripravo sladic, slaščičarskih pripomočkov, kot so različni aparati, pekači, modeli, stojala, pladnji, valjarji, lopatice in drugi produkti, ki sodijo v vsako kuhinjo. Za nove ideje sladkega ustvarjanja so na voljo knjige in revije z recepti in praktičnimi nasveti, ki vam bodo v pomoč. 

Če prirejate zabavo, vam je na voljo naš party program, kjer najdete čisto vse pripomočke in ideje za organizacijo in izvedbo tematskih zabav. Ponujamo tudi posebno skupino izdelkov za profesionalno peko pic in razne vrste embalaže, posodic za serviranje in drugega potrošnega materiala.

Ker se zavedamo omejitev, ki jih imajo nekateri zaradi prehranskih alergenov, je naša linija brez glutena namenjena vsem, ki se ga morajo iz različnih razlogov izogibati. In ker je naše vodilo zagotoviti željam in potrebam vseh naših strank, smo se posebej potrudili, da boste prav vsi lahko ugriznili v slastne sladice brez glutena. Vabljeni v našo spletno trgovino ali na naša prodajna mesta. 

 

« Seznam novic

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.