Peki trgovine tudi v Ljubljani, Mariboru in Ajdovščini

Fondant (sladkorna masa) 250 g - okus Jagoda

Cena: 4,10 €

Koda izdelka: 898292

Količina:

Dodaj med priljubljene izdelke

 

Sladkorna masa FUNCAKES (fondant, modelirna masa)
Informacije ob nakupu

Za nakup nad 50 EUR je dostava brezplačna.

Pomoč pri nakupu

Dobavni rok: Izdelek je na zalogi

Načini plačila: Plačilo po povzetju, predračunu ali s kreditno kartico


Sladkorna masa (fondant) nizozemskega proizvajalca je izjemno fleksibilna in enostavna za uporabo, zaradi svoje mehke strukture. Masa se strdi po uporabi, vendar ne razpoka. Primerna za izdelavo tortnih dekoracij ali pokritja torte. 

 

Sestavine: sladkor (78%); rastlinska maščoba (palmina jedrca, palma); glukozni sirup; koncentrat jagode (3%); vlažilec E422; naravna aroma; zgoščevalec E415; emulgator E471; kislina E330; konzervans E200; barvilo E129*.

Lahko vsebuje sledi mandljev.

Opozorilo*: Proizvod lahko škodljivo vpliva na aktivnost in pozornost otrok.

Neto količina: 250 g

Hraniti v temnem in hladnem prostoru pri 15°C do 20°C.                                    

Proizvedeno v EU.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost: 1680 kJ / 402 kcal; maščobe: 6,7 g; od tega nasičene maščobe: 4,6 g; ogljikovi hidrati: 85,1 g; od tega sladkorji: 82,2 g; beljakovine 0 g; sol 0,1 g.

 

Namigi za delo s sladkorno maso:

  • Veliko je načinov za končno dekoracijo torte. Sladkorna masa je zelo uporabljana predvsem zaradi fleksibilnosti. Lahko jo oblikujemo, valjamo, gladimo, izdelujemo oblike, vtisnemo vzorce, barvamo, pišemo ali rišemo po površini…
    S sladkorno maso je veliko lažje delati kadar jo pregnetemo in segrejemo s toploto naših rok. Ko se enkrat zmehča postane elastična in gladka.
  • Vedno uporabljajte jedilna barvila - koncentrat v pasti za obarvanje sladkorne mase. Tekoča barva namreč lahko močno spremeni gostoto sladkorne mase, kar jo naredi preveč lepljivo in vlažno.
  • Kadar barvaste sladkorno maso z jedilnimi barvili ne pozabiti, da so barvila koncentrirana in so lahko zelo močna. Priporočamo, da dodajate po malo barvila s pomočjo zobotrebca, dokler ne dosežete želenega kontrasta.
  • Priprava sladkorne mase je lažja na silikonskem prtu, ki preprečuje lepljenje sladkorne mase na podlago. Lahko uporabite tudi malo mletega sladkorja ali škroba, ki preprečuje lepljenje na vašo podlago in orodja.
  • Če pripravljate sladkorno maso za pokritje torte, najboljše rezultate dosežete z uporabo pravega orodja. Dve sta glavni orodji, ki vam bodo pomagali pri tem delu: Kakovosten silikonski valjček in gladilka.
  • V primeru, da želite izdelovati cvetove rož iz sladkorne mase, vam bo lahko bila tanko valjana sladkorna masa preveč mehka in krhka. Za ta namen vam priporočamo dodajanje in gnetenje malo Tylose praška za ''ojačanje'' sladkorne mase.

 


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.