Peki - pekarska oprema in slaščičarska oprema
Peki trgovine tudi v Ljubljani, Mariboru in Ajdovščini

Fondant (sladkorna masa) Sea Blue 250 g - modra

Cena: 3,45 €

Koda izdelka: 822605

Količina:

Dodaj med priljubljene izdelke

 

Sladkorne in modelirne mase BREZ GLUTENA
Informacije ob nakupu

Za nakup nad 50 EUR je dostava brezplačna.

Pomoč pri nakupu

Dobavni rok: Izdelek je na zalogi

Načini plačila: Plačilo po povzetju, predračunu ali s kreditno kartico


Sladkorna masa (fondant)  je izjemno fleksibilna in enostavna za uporabo, zaradi svoje mehke strukture. Masa se strdi po uporabi, vendar ne razpoka. Primerna za izdelavo tortnih dekoracij ali pokritja torte. 

Brez glutena.

Sestavine: sladkor (79%); rastlinska maščoba palmovih jedrc in palme; glukozni sirup; voda; vlažilec: E422; emulgator: E471; zgoščevalec: E415, E466; naravna aroma; konzervans E200; kislina E330; barvilo E133.  

Lahko vsebuje sledi mandljev.              

Neto količina: 250 g

Hraniti v temnem in hladnem prostoru pri 15°C do 20°C.

Proizvedeno v EU.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost: 1685 kJ / 403 kcal; maščobe: 6,7 g; od tega nasičene maščobe: 4,6 g; ogljikovi hidrati: 85,2 g; od tega sladkorji: 82,8 g; beljakovine 0 g; sol 0,1g

 

Namigi za delo s sladkorno maso:

  • Veliko je načinov za končno dekoracijo torte. Sladkorna masa je zelo uporabljana predvsem zaradi fleksibilnosti. Lahko jo oblikujemo, valjamo, gladimo, izdelujemo oblike, vtisnemo vzorce, barvamo, pišemo ali rišemo po površini…
    S sladkorno maso je veliko lažje delati kadar jo pregnetemo in segrejemo s toploto naših rok. Ko se enkrat zmehča postane elastična in gladka.
  • Vedno uporabljajte jedilna barvila - koncentrat v pasti za obarvanje sladkorne mase. Tekoča barva namreč lahko močno spremeni gostoto sladkorne mase, kar jo naredi preveč lepljivo in vlažno.
  • Kadar barvaste sladkorno maso z jedilnimi barvili ne pozabiti, da so barvila koncentrirana in so lahko zelo močna. Priporočamo, da dodajate po malo barvila s pomočjo zobotrebca, dokler ne dosežete želenega kontrasta.
  • Priprava sladkorne mase je lažja na silikonskem prtu, ki preprečuje lepljenje sladkorne mase na podlago. Lahko uporabite tudi malo mletega sladkorja ali škroba, ki preprečuje lepljenje na vašo podlago in orodja.
  • Če pripravljate sladkorno maso za pokritje torte, najboljše rezultate dosežete z uporabo pravega orodja. Dve sta glavni orodji, ki vam bodo pomagali pri tem delu: Kakovosten silikonski valjček in gladilka.
  • V primeru, da želite izdelovati cvetove rož iz sladkorne mase, vam bo lahko bila tanko valjana sladkorna masa preveč mehka in krhka. Za ta namen vam priporočamo dodajanje in gnetenje malo Tylose praška za ''ojačanje'' sladkorne mase.

 


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.